Χάρτινες περιπέτειες

Τους δύο τελευταίους μήνες (από το Πάσχα και μετά δηλαδή), εκτός από τη δουλειά στο σχολείο (η οποία τελειώνει σε 11 μέρες, στο τέλος Ιουνίου), έχω πολύ ελεύθερο χρόνο από το μεσημέρι και μετά (και τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, καθώς μεσολάβησαν και δύο Κυριακές εκλογών, ολόκληρα)! Έτσι προσπαθώ να τον εκμεταλλευθώ όσο καλύτερα μπορώ: κάνω πολλές βόλτες, βγάζω πολλές φωτογραφίες, γράφω εδώ στο ιστολόγιο για διάφορα ενδιαφέροντα (πιστεύω) θέματα και περιστατικά που παρατηρώ και που μου συμβαίνουν και, φυσικά, διαβάζω όσο μπορώ.

Τα 5 βιβλία που φαίνονται στη φωτογραφία είναι αυτά που διάβασα και διαβάζω σε αυτό το διάστημα (4 που τελείωσα ήδη και το 5ο που αγόρασα σήμερα και ήδη το ξεκίνησα). Τρία από αυτά είναι αστυνομικής λογοτεχνίας (μπορεί να απέχω φέτος από τις συναντήσεις της λέσχης αστυνομικού μυθιστορήματος, που φιλοξενεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας, αλλά συνεχίζω να αγαπώ το είδος), το ένα πραγματεύεται ιστορία και πολιτισμό και το τελευταίο ξεκίνησε ως αστυνομικό (στις 37 σελίδες που διάβασα), αλλά διαβάζω στο goodreads.com ότι μάλλον προς το μυστηριακό πηγαίνει… θα δούμε.

Α ναι, διαβάζω και ένα ebook (ηλεβιβλίο, που θα έγραφε και ο Νίκος Σαραντάκος 😃) για την τέχνη της φωτογραφίας (και είμαι ήδη στη μέση) οπότε, καλώς εχόντων των πραγμάτων, μέχρι να επιστρέψω στην Καβάλα λογικά θα έχω διαβάσει 7 βιβλία σε κάτι λιγότερο από 2 μήνες!

Εντάξει, όσα έγραψα μέχρι τώρα δεν έχουν σχέση με την Ικαρία, έχουν όμως σχέση με τη δική μου Ικαρία.

Τι γίνεται όμως με την Ικαρία και πιο ειδικά με τον Εύδηλο, όπου ζω; Δυστυχώς δεν ξέρω και πολλά.

Ξέρω μόνο ότι υπάρχει, εδώ στον Εύδηλο, ένα μόνο βιβλιοπωλείο (ή, ίσως, δύο, αν το δεύτερο διαθέτει και βιβλία καθώς έχω την εντύπωση πως δραστηριοποιείται κυρίως στα χαρτικά), από το οποίο έχω αγοράσει τα δύο από τα 5 βιβλία της φωτογραφίες, καθώς και άλλα δύο τον Απρίλιο, πριν από το Πάσχα. Επίσης υπάρχει και μία δανειστική βιβλιοθήκη του συλλόγου «Εργάνη» για την οποία, δυστυχώς, δεν ξέρω περισσότερα, όπως και οι δανειστικές βιβλιοθήκες, υποθέτω, των σχολείων του χωριού (ξέρω σίγουρα ότι υπάρχει μία στο ΕΠΑ.Λ., κυρίως με βιβλία για εφήβους).

Χωρίς να έχω άλλες πληροφορίες, σταματώ εδώ κι ελπίζω (α) να υπάρχουν πολλοί κάτοικοι που να διαβάζουν (όχι μόνο εδώ, σε ολόκληρο το νησί) και (β) να βρεθεί κάποια/ος αναγνώστρια/της του ιστολογίου που να μας διαφωτίσει με περισσότερες πληροφορίες.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Χάρτινες περιπέτειες

Εσείς τι λέτε;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.